Kuva Idasta, Rehabotekin valtuutetusta fysioterapeutista.

Tutustu laillistettuun fysioterapeuttiimme Ida!

Ida on ollut osa Rehaboteket-tiimiä tammikuusta 2024 lähtien ja on nopeasti tullut korvaamattomaksi resurssiksi asiakkaillemme. Laaja kokemus sekä neurologisesta kuntoutuksesta että lihas- ja nivelvaivoista antaa hänelle syvällisen ymmärryksen siitä, kuinka keho toimii ja kuinka se voi toipua vammoista. Tässä blogikirjoituksessa voit oppia tuntemaan Idan paremmin sekä fysioterapeuttina että ihmisenä.

Kuva Idasta, Rehabotekin valtuutetusta fysioterapeutista.

Kerro itsestäsi ja taustastasi?
Olen laillistettu fysioterapeutti ja olen työskennellyt sekä sairaalassa neurologisen kuntoutuksen parissa että perusterveydenhuollossa lihas- ja nivelvaivojen hoitamisessa.

Mikä sai sinut haluamaan fysioterapeutiksi?
Olen harrastanut urheilua koko elämäni ajan ja olen vuosien varrella kärsinyt erilaisista rasitusvammoista, joita olen joutunut kuntouttamaan. Tällä tavalla tutustuin fysioterapiaan. Olen aina ollut kiinnostunut ihmisen kehosta, mutta sairaanhoitajan tai lääkärin ammatti ei koskaan houkutellut minua. Pidän fysioterapiassa siitä, että se keskittyy aktiivisiin hoitomenetelmiin ja harjoitteluun – asioihin, joita potilas voi tehdä itse ja jotka eivät usein vaadi suuria materiaalisia resursseja. Keho on uskomattoman sopeutuva. Jos altistat sen rasitukselle, se reagoi vahvistumalla ja kestävämmin, ja siirrät jatkuvasti eteenpäin rajoja siitä, mitä pystyt kestämään.

Kuinka neuvosi ja asiantuntemuksesi voivat auttaa asiakkaitamme?
Tärkein tehtäväni Rehaboteketissä on auttaa sinua löytämään tuote, joka sopii juuri sinulle, perustuen sairaus- tai vammataustaasi ja tarpeisiisi. Fysioterapeuttina minun ajavana voimana on aina ollut auttaa ihmisiä palaamaan mahdollisimman aktiiviseen elämään, heidän yksilöllisten edellytystensä mukaisesti.

Mikä on parasta työssä Rehaboteketissä?
Parasta työssäni on, kun asiakas palaa takaisin ja kertoo, kuinka tuote on auttanut häntä arjessa ja parantanut hänen elämänlaatuaan. Se tunne voittaa kaiken!

Mitä tarkoittaa, että saat tuotesuosituksia laillistetulta fysioterapeutilta verrattuna muihin neuvoihin?
Fysioterapeuttina minulla on parempi tietämys tuki- ja liikuntaelimistön ongelmista sekä erilaisista lääketieteellisistä tiloista kuin myyjällä, jolla ei ole lääketieteellistä taustaa. Joskus asiakas ei ole vielä ehtinyt tavata lääketieteellistä henkilökuntaa tai saada diagnoosia. Tällöin voin ammattitaustani ja asiakkaan kertomien ongelmien perusteella antaa usein suosituksen sopivasta tuotteesta, joka voi lievittää oireita. Joskus myös suosittelen, ettei tuotetta osteta, jos on riski, että se voi tehdä enemmän haittaa kuin hyötyä.

Mitä teet mieluiten vapaa-ajallasi?
Olen intohimoinen kestävyysjuoksija ja rakastan juoksemista! Pidän myös lukemisesta ja matkustamisesta, ja yhdistän mielelläni matkani juoksukilpailuun. Minusta paras tapa tutustua uuteen kaupunkiin on tehdä aamulenkki sen läpi.